Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

19:00 Συνοικιακός συλλογικός λαχανόκηπος- Free Food Project @ Community | δράση | επιμέλεια: ReThink/Αγρόκτημα Φοίφα.

Η δυνατότητα παραγωγής τροφής και διαχείρισης ενέργειας στην πόλη συλλογικά αποτελούσε και αποτελεί πρόκληση μέσα σε ένα αποσιτισμένο ενεργειακά καταναλωτικό αστικό περιβάλλον.

Γι αυτό και δίπλα σε έναν από τους συνοικιακούς κομποστοποιητές, του Δικτύου Συνοικιακής κομποστοποίησης από το RE:Think Project σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε την δυνατότητα δημιουργιας ενος συνοικιακού συλλογικού λαχανόκηπου, στον δημόσιο χώρο.

Η ιδέα και ο σκοπός είναι αρκετά απλά: Η δυνατότητα παροχής ενός χώρου , όπου θα μπορεί κανείς να καλλιεργήσει και να συλλέξει οποιοδήποτε λαχανικό προσφέρει ο κήπος.

Δεν πρόκειται απλά για έναν Ανοιχτό Κήπο Καλλιέργειας Τροφής, αλλά και για ένα τρόπο να έρθουν τα μέλη της τοπικής κοινότητας πιο κοντά και να επαναχρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι γης που ως τώρα δεν προσέφερε τίποτα.

Η δράση πραγματοποείται με τη συνεργασία της ομάδας Re:Think /Αγροκτήμα Φοίφα και βασίζεται στο προσωπικό πρόγραμμα εργασίας , εθελόντριας από την οργάνωση ΚΑΝΕ.

(Συντελεστές δράσης: Σωκράτης Κλαμπατσέας , αρχιτέκτονας, Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικός, Κώστας Δημητρόπουλος, Χριστίνα Καραλέκα, βιοκαλλιεργήτρια, Lilliana Correia, Εθελοντριά ΚΑΝΕ) συμβολή Βασ. Σοφἰας + Φαρών.